Állásindok elemzésből beszállító váltás

2022 ápr. 08.

Egy soproni telephelyű termelő cégnél még 2012-ben vezettük be rendszerünket.

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer képes a gyártás során fellépő állásidőket és azok indokait rögzíteni a termelőgépre szerelt operátor panel segítségével. A gyártási ciklus vége után a rendszer először egy alapértelmezettként megadott állásidőbe sorolja az eltelt másodperceket. Ha nem indul újabb ciklus az előre meghatározott idő (pl. 1 perc) elteltével, a gépkezelőnek kötelező kiválasztani a panelen látható indokok közül, hogy miért áll a gép. Az OEEm rendszer e modulját állásindok kezelőnek hívjuk.

Az említett cégnél a művezetők elemezni kezdték a termelőgépek állásindokait. Az időkből kimagasló volt az egyik gépnél a „géphiba/szerszámtörés” nevű állásindok százaléka és összes állásideje.

A kivizsgálás során kiderült, hogy minden alkalommal ugyanaz a szerszám tört el. A gép beállításai és üzemeltetése megfelelt az előírásoknak és egyéb okot sem találtak, ami ilyen mértékű törésszámot indokolna, így kipróbáltak egy másik szerszám beszerzési forrást. Az új beszállítótól vásárolt alkatrész töréseinek száma negyede volt a korábbinak.

A szerszámtörés kiküszöbölésével csökkentették a gép állásidejét, mely a gép hatékonyságának azonnali növekedését eredményezte.

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer állásindok kezelő modulja ilyen módon is segítheti a termelés hatékonyságának emelkedését.

Digitop Informatika Kft.

Adószám: 12855687-2-08

9400 Sopron
Ipar körút 6.

Értékesítés

Telefon

+36 (99) 799-690

Email

sales@oeem.eu

Technikai ügyfélszolgálat

Telefon

+36 (99) 799-691

Email

helpdesk@oeem.eu

Közösségi média

Facebook

/oeem.eu

LinkedIn

/digitop-informatika