GYIK

GYIK

Pontos válasz gyakori kérdésekre.

Gyakran Ismételt Kérdések

Találjon választ a leggyakrabban feltett kérdésekre itt!

A termék legyártásához szükséges összes paraméter (úgymint: alapanyag azonosítás, gyártási technológiai paraméterek és folyamatok, minőségi mutatók, dolgozó azonosítás stb.) valós idejű, idővonalhoz kötött rögzítése adatbázisba.

A rendszer használata számos előnnyel jár, például a naprakész adatok elérése és ezek alapján az azonnali beavatkozás lehetősége a gyártásba, a hatékonyság növelése, energia megtakarítás stb.

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer iparág és gyártógépfüggetlenül foglalkozik a gyártási folyamatok során keletkező adatok összegyűjtésével. Ezeket az adatokat intelligens logika alapján eseményorientáltan az idővonalra szervezi. Ezen eseményorientált megközelítés segítségével a felhasználók valós idejű és történéseken alapuló információkhoz juthatnak a gyártási folyamatról.

A bevezetési folyamat során műszaki felmérést végzünk, amelyet konkrét műszaki specifikáció és árajánlat követ. Amíg az eszközöket beszerezzük, addig az infrastrukturális feltételeket szükséges kialakítani. Az eszközök felszerelése után következik a tényleges szoftveres bevezetés, amelyben a gyártási folyamatokat szabályrendszerek segítségével digitalizáljuk. A kész rendszer átadása után a tesztidőszak és oktatás következik.

Az OEEm rendszert minden olyan gyártó vállalkozásnak ajánljuk, amely iparág és gyártógépfüggetlenül szeretné digitalizálni és optimalizálni a gyártási folyamatait.

Az OEEm Instant azok számára előnyös, akik a rugalmasság és a könnyű bevezetés mellett fontosnak tartják, hogy minél kisebb beruházással nagyvállalati megoldásokhoz jussanak. Az OEEm Instantot általában 5-10 gyártógépes környezetig ajánljuk.

Az OEEm Enterprise rendszert olyan sok gyártógépes környezetbe ajánljuk, ahol nem megengedhető a gyáron kívüli adattárolás, illetve fontos a testre szabott, támogatott bevezetés.

A megtérülési idő függ a gyártási folyamattól és az üzem méretétől. Az eddigi tapasztalatink alapján ez megközelítőleg 6-18 hónap között mozog, de fontos megemlíteni, hogy a rendszerünk első sorban adatot szolgáltat ahhoz, hogy a folyamatokat optimalizálják, ezzel csökkentve a megtérülési időt.

Az OEEm rendszer bevezetése erősen függ a bevezetési hajlandóságtól a megrendelő munkavállalói részéről. A konkrét idő tipikusan 3-12 hónap között mozog, de a műszaki felmérés után pontosabb becslést adunk a várható időről.

Az OEEm rendszer használatával a dolgozók könnyen hozzáférhetnek a szükséges információkhoz, ami csökkenti az adminisztrációs terheiket. A rendszer bevezetését megelőző adminisztrációs feladatok egyszerűsítése további erőforrások felszabadítását eredményezheti.

Az OEEm rendszer a gyártás során keletkező élő (real time) adatokat az adatbázisba az idővonalon előre haladva obejktíven rögzíti, kizárva ezzel az emberi tévedések és az utólagos manipuláció lehetőségét. Az így gyűjtött adatok hitelesen felhasználhatóak bármilyen kimutatás vagy akcióterv elkészítéséhez.

Természetesen több telephely is összeköthető bármelyik verzióval. Az OEEm Enterprise rendszer esetében a telephelyek összekötése informatikai hálózat segítségével lehetséges (pl. VPN). Az adatok így már összegyűjthetőek központi adatbázisban, amelyek aztán logikailag telephelyi szinten csoportosíthatóak. Az OEEm instant esetében nem jelent problémát a telephelyek összeköttetése, mivel a központ a Digitop felhőjében található.

További kérdése van?

Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cser Gábor

Cser Gábor

OEEm - Műszaki Igazgató

+36 (99) 799-690
Türelem...
Oldal tetejére