OEEm Enterprise

1 év alatt akár több mint 20%-kal nagyobb termelési hatékonyság.

Az OEE jelentése

Az OEE-t gyártási termelékenységre vonatkozó mutatónak hívjuk, amely egyértelműen megmutatja a valóban hatékony gyártási idő hányadát. Leegyszerűsítve a 100%-os OEE annyit jelent, hogy maximális teljesítményen, megállás nélkül (vagyis olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet) kizárólag jó terméket gyártunk. Az OEE egyetlen mutatóval segít a veszteségek beazonosításában, az előrehaladás mérésében, és a gyártósorok termelékenységének javításában.

Az OEE számítása

Az OEE (Overall Equipment Effectiveness, vagy magyarul Teljes Eszközhatékonyság) kiszámításának legkönnyebb módja a Teljes Produktivitás és a Tervezett Gyártási Idő arányának meghatározása. Az előnyben részesített OEE számítás a három OEE tényezőn alapul: a minőségi mutató, a rendelkezésre állási mutató és a teljesítménymutató szorzata.

Vállalkozások, akik optimalizálták gyártásukat az OEEm-el

Az OEEm segít megoldani a termelési folyamatok problémáit

Veszteséget okozó területek azonosítása

Veszteséget okozó területek azonosítása

A veszteséget okozó területek azonosítása során fontos figyelembe venni az állásidő kimutatását, amely segít meghatározni a nem termelékeny időszakokat. Emellett a selejt analízis és a ciklusidő mérése is hatékony eszközök a termelési veszteségek azonosításában és minimalizálásában.

Valós idejű gyártásdigitalizáció

Valós idejű gyártásdigitalizáció

A realtime gyártás monitoring olyan eszköz, amely lehetővé teszi a termelési folyamatok valós idejű elemzését, irányítását, és a döntéshozók valós idejű adatokkal történő tájékoztatását egy központi felületen keresztül.

Minőségbiztosítás

Minőségbiztosítás

A gyártás közbeni minőségellenőrzés biztosítja, hogy a termelési adatok és paraméterek rögzítése révén a gyártott termék színvonala visszakereshető módon garantált legyen. Ezáltal úgy támogatja a minőségbiztosítást, hogy elősegíti a hibák korai felismerését, és javítását a gyártási folyamat során.

És az eredmény?

Az eredmény profitorientált! Az adatok segítségével százalékosan kimutatható bevétel növekedés érhető el, ezáltal a felesleges bővítések és a munkaerő-bővítés is kiküszöbölhető!

Esettanulmányok

Az OEEm Enterprise-ról szakszerűen

Az adatok széles körű monitorozása

Az adatok széles körű monitorozása

Termelőgépenként egyidejűleg akár 64 analóg vagy digitális adat begyűjtésére van lehetőség!

Az adatok feldolgozása és tárolása helyben, offline

Az adatok feldolgozása és tárolása helyben, offline

Az OEEm Enterprise lehetővé teszi, hogy az adatfeldolgozás teljes egészében az Önök ipari területén történjen. A legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelően (offline), amelyet csak a termelési területen lehet elérni, garantálva a nagyvállalati biztonsági előírásokat.

Az OEEm Enterprise-ról szakszerűen

A bevezetés folyamata
11 egyszerű lépésben

A tényleges bevezetési idők nagyban függnek a helyi adottságoktól. A pontos kivitelezési ütemtervet minden esetben az árajánlat tartalmazza.

Az eredményes együttműködéshez egy átfogó árajánlatra lesz szükség, melyhez elengedhetetlen a gyárlátogatás, és az igények felmérése.

A bevezetés folyamata 
11 egyszerű lépésben A bevezetés folyamata 
11 egyszerű lépésben A bevezetés folyamata 
11 egyszerű lépésben

Több éves fejlesztés eredménye

Amikor 2002-ben megalapítottuk a Digitop Kft.-t, csak egy kis csapat voltunk, de nagy álmokkal és lendülettel. Az idő múlásával szép lassan fejlődtünk, és 2005-ben egy bútoripari partnerünknek köszönhetően létrehoztuk az első gyártásmonitoring rendszerünket, ami hatalmas sikert aratott. A tapasztalatok és ügyfeleink visszajelzései alapján 2014-ben úgy döntöttünk, hogy átalakítjuk az alkalmazást egy sokoldalú iparágfüggetlen szoftver megoldássá. A folyamatos fejlesztések és a technológiai előrelépéseknek köszönhetően 2018-ra már egy új generációs, web alapú megoldássá avanzsált rendszert kínáltunk ügyfeleinknek. 2023-ban elnyertük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari gyártásdigitalizációs projektjét. Ez a mérföldkő nemcsak a kitartó munkánk és elkötelezettségünk elismerése, hanem azt is jelzi, hogy továbbra is az innováció és a minőség szellemében haladunk előre, hogy ügyfeleinknek a legjobb megoldásokat kínálhassuk.

Hogyan működik?

Ezekkel a bevált
módszerekkel segítünk!

Hiteles adatgyűjtés

Hiteles adatgyűjtés

Az OEEm az emberi bizonytalanságok és az utólagos módosítások kizárásával, az idővonalon előre haladva objektíven begyűjti a rendelkezésre álló adatokat.

Gyártásoptimalizáció

Gyártásoptimalizáció

Az adatgyűjtés eredményeképpen rendelkezésre álló adathalmazból riportok formájában rámutatunk a veszteségeket okozó területekre.

Hogyan működik?
Hogyan működik?
Rugalmas integráció

Rugalmas integráció

Rest API interfészen keresztül könnyedén összeköthető a rendszer bármilyen külső irányítási rendszerekkel, gyártótól függetlenül.

Dolgozók teljesítmény-menedzsmentje

Dolgozók teljesítmény-menedzsmentje

A dolgozó azonosításával az élő gyártási adatokat összekötve, elérhetőek a dolgozókra vetített teljesítményadatok is.

Az OEEm működési elve

A központi adatfeldolgozó és elosztó rendszer (CDP) egy intelligens logika alapján összegyűjti az adatgyűjtő egységeken keresztül a gyártógépekből a rendelkezésre álló gyártási adatokat. Az operátor panel lehetőséget ad a gyártási folyamatok során adatok megadására, úgymint: állásindokok, dolgozók azonosítása, karbantartási munkalapok, stb. Ezen kívül folyamatosan információkat biztosít az adott gyártási megrendelés állapotáról. A gyártócsarnokban a dolgozók üzemi adatmegjelenítőkön keresztül láthatják a gyártási adatokat. Webes kezelőfelületek biztosítják a rendszer paraméterezését és vezérlését bárhol is jár az üzem területén.

Az OEEm működési elve

Mi a különbség az Instant és az Enterprise között?

OEEm Instant

Olyan kis-, és közepes méretű gyártó vállalatoknak hozza el a digitalizációt, akik minimális beruházással szeretnének gyártásmonitoring rendszert használni.

OEEm Enterprise

Professzionális ipari adatgyűjtés a legnagyobbaknak. A magas kapacitású termelő vállalatok adatgyűjtő iránytűje.

Gyűjthető adatok termelőgépenként

Digitális + analóg összesen: 64

Gyűjthető adatok termelőgépenként

Digitális + analóg összesen: 64

Adatok forrása

Tetszőleges

Adatok forrása

Tetszőleges

Gyűjtött adatok elérése

Tárolási hely: Felhőben
Felhasználói felület: Felhőben

Gyűjtött adatok elérése

Tárolási hely: Helyben
Felhasználói felület: Helyben

Működési mód

Online - internetkapcsolat szükséges

Működési mód

Offline - csak helyi hálózat szükséges

Licenc

Előfizetéses

Licenc

Megvásárolt, vagy előfizetéses

A telepített rendszer üzemeltetése

Előfizetéses konstrukció

A telepített rendszer üzemeltetése

Előfizetéses konstrukció

Konzultációs szolgáltatások

Tartalmazza az előfizetés

Konzultációs szolgáltatások

Tartalmazza az előfizetés

A rendszer központi szervereinek telepítése

Nem szükséges - felhőben fut

A rendszer központi szervereinek telepítése

Digitop végzi

A telepített rendszer testreszabása, a mérési pontok integrációja

Digitop, vagy felhasználó végzi

A telepített rendszer testreszabása, a mérési pontok integrációja

Digitop végzi

Egyedi kiegészítők fejlesztése az alaprendszerhez

Egyedi kiegészítők fejlesztése az alaprendszerhez

Egyedi riportok készítése

Egyedi riportok készítése

Egyedi fali kijelzősablonok készítése

Egyedi fali kijelzősablonok készítése

Ajánlatkérés

Ahhoz, hogy pontosan megismerhessük igényét, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A beküldés után 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Milyen problémára keres megoldást?

Kötelezően kitöltendő *

Türelem...

Gyakran Ismételt Kérdések

Találjon választ a leggyakrabban feltett kérdésekre itt!

A termék legyártásához szükséges összes paraméter (úgymint: alapanyag azonosítás, gyártási technológiai paraméterek és folyamatok, minőségi mutatók, dolgozó azonosítás stb.) valós idejű, idővonalhoz kötött rögzítése adatbázisba.

A rendszer használata számos előnnyel jár, például a naprakész adatok elérése és ezek alapján az azonnali beavatkozás lehetősége a gyártásba, a hatékonyság növelése, energia megtakarítás stb.

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer iparág és gyártógépfüggetlenül foglalkozik a gyártási folyamatok során keletkező adatok összegyűjtésével. Ezeket az adatokat intelligens logika alapján eseményorientáltan az idővonalra szervezi. Ezen eseményorientált megközelítés segítségével a felhasználók valós idejű és történéseken alapuló információkhoz juthatnak a gyártási folyamatról.

A bevezetési folyamat során műszaki felmérést végzünk, amelyet konkrét műszaki specifikáció és árajánlat követ. Amíg az eszközöket beszerezzük, addig az infrastrukturális feltételeket szükséges kialakítani. Az eszközök felszerelése után következik a tényleges szoftveres bevezetés, amelyben a gyártási folyamatokat szabályrendszerek segítségével digitalizáljuk. A kész rendszer átadása után a tesztidőszak és oktatás következik.

Az OEEm rendszert minden olyan gyártó vállalkozásnak ajánljuk, amely iparág és gyártógépfüggetlenül szeretné digitalizálni és optimalizálni a gyártási folyamatait.

Az OEEm Instant azok számára előnyös, akik a rugalmasság és a könnyű bevezetés mellett fontosnak tartják, hogy minél kisebb beruházással nagyvállalati megoldásokhoz jussanak. Az OEEm Instantot általában 5-10 gyártógépes környezetig ajánljuk.

Az OEEm Enterprise rendszert olyan sok gyártógépes környezetbe ajánljuk, ahol nem megengedhető a gyáron kívüli adattárolás, illetve fontos a testre szabott, támogatott bevezetés.

További kérdése van?

Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cser Gábor

Cser Gábor

OEEm - Műszaki Igazgató

+36 (99) 799-690
Türelem...
Oldal tetejére