Állásindok elemzésből beszállító váltás

Állásindok elemzésből beszállító váltás

Vissza

Az állás indok elemzés jelentősége

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer képes a gyártás során fellépő állásidőket és azok indokait rögzíteni a termelőgépre szerelt operátor panel segítségével. A gyártási ciklus vége után a rendszer először egy alapértelmezettként megadott állásidőbe sorolja az eltelt másodperceket. Ha nem indul újabb ciklus az előre meghatározott idő (pl. 1 perc) elteltével, a gépkezelőnek kötelező kiválasztani a panelen látható indokok közül, hogy miért áll a gép. Az OEEm rendszer e modulját állásindok kezelőnek hívjuk.

Állásidő elemzés egy soproni cégnél

Ennél a cégnél 2012-ben vezettük be az OEEm rendszert. Amikor a művezetők elemezni kezdték a termelőgépek állásindokait, az időkből kimagasló volt az egyik berendezésnél a „géphiba/szerszámtörés” nevű állásindok százaléka és összes állásideje.

A vizsgálat során kiderült, hogy minden alkalommal ugyanaz a szerszám tört el. A gép beállításai és üzemeltetése megfelelt az előírásoknak és egyéb okot sem találtak, ami ilyen mértékű törésszámot indokolna, így kipróbáltak egy másik szerszám beszerzési forrást. Az új beszállítótól vásárolt alkatrész töréseinek száma negyede volt a korábbinak.

A szerszámtörés kiküszöbölésével csökkentették a gép állásidejét, mely a gép hatékonyságának azonnali növekedését eredményezte.

oeem-ipari-informatika-digitop-kft-8-701.jpg

Konklúzió

Az OEEm ipari adatgyűjtő rendszer állásindok kezelő modulja a pontos adatrögzítéssel segíti a termelés hatékonyságának emelkedését. 

Következő

Én is ilyet akarok!

Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cser Gábor

Cser Gábor

OEEm - Műszaki Igazgató

+36 (99) 799-690
Türelem...
Oldal tetejére