Dun & Bradstreet Diamond minősítés

Dun & Bradstreet Diamond minősítés

Vissza
bisnode-platinum-exellent-970-min-961.jpg

Dun & Bradstreet Platinum Excellence

A Dun & Bradstreet Európában is elismert tanúsítványára, 2019-ben a magyar vállalkozások mindössze 0,5%-a jogosult. A Dun & Bradstreet Platinum Excellence minősítéssel rendelkező cégek Magyarország legmegbízhatóbb vállalkozásai közé tartoznak, kivételes teljesítmény és működés jellemzi őket és minden tanúsított vállalkozás az elmúlt 5 évben folyamatosan megfelelt a Dun & Bradstreet AAA nemzetközi minősítési rendszer legszigorúbb kritériumainak.

A Tanúsítvány birtoklásával, annak tulajdonosa egy elit és kimagasló értékeket képviselő csoport tagjává válik. A Dun & Bradstreet Platinum Excellence minősítésre jogosult szervezetekkel az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek

A Digitop Kft.  a Dun & Bradstreet AAA Diamond minősítésű tanúsítványát 2023 októberében kapta meg, mely azt jelzi, hogy velünk történő üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.


A Dun & Bradstreet nemzetközi szinten hosszú évtizedek óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. A  tanúsítvány, mely AAA, AA és A jelzéssel kerül kiállításra, jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. Ez lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat.
A Dun & Bradstreet tanúsítványt Európa számos országában használják az üzleti élet különféle területein. A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint – Magyarország esetében - az Igazságügyi Minisztérium adatai, a Cégbíróság bejegyzései, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett a minősítés beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredménykimutatás, trendek. Figyelembe veszi továbbá a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit.

A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Dun & Bradstreet minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek. Mivel a Dun & Bradstreet minősítés nemcsak cégünk jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a Dun & Bradstreet minősítés kialakításának köszönhetően azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné vállalkozásunk, büszkén állíthatjuk, hogy a Digitop a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.

Előző Következő
Oldal tetejére