Kijelzés és ütemtartás

Kijelzés és ütemtartás

Vissza
36-795.jpg

Probléma

Egy nemzetközi gumigyártó cég üzemében az elrendezésből eredő problémák miatt nehézségek merültek fel a gépek hatékony üzemeltetésében. Operátoronként párhuzamosan 6 gép felügyelete jutott, amelyek két különböző soron voltak elhelyezve. A hosszú sütési idők miatt a dolgozóknak állandóan a gépek között kellett mozogniuk, nem látták összességében, hogy a gépek adott pillanatban hol tartanak a gyártásban. Csökkenteniük kellett továbbá a szerszámnyitási időket, az energiahatékonyság növelésének érdekében. 

80-534.jpg

Eszközök a megoldásra

A cég a problémára egy hatékony megoldást keresett, ezért minden gépükbe adatgyűjtőket szereltünk be, amelyek egy központi adatfeldolgozóba küldik az információkat a gyártási ciklusokról: a sütési idő kezdetéről és a sütés befejezéséről. Elhelyeztünk egy fali kijelzőt is a gyártósorok végén, amely egyszerre mutatta a 6 gép visszaszámlálóját. Minden gépre telepítettünk egy lámpát, amelynek segítségével a gépkezelők könnyen nyomon követhették a gépek működését és a sütési folyamatokat anélkül, hogy közvetlenül az adott géphez kellett volna menniük.

Eredmény

A rendszer bevezetésével sokkal kevesebbet voltak nyitva a szerszámok, így több ciklus tudtak gyártani az adott gépen, és a lecsökkent szerszámnyitási idő miatt kevesebb energiát kellett felhasználniuk. A dolgozók pontosan tudták, hogy mikor mi a teendő, így növekedett a hatékonyság. Összességében tehát ez a megoldás nem csak növelte a gépek teljesítményét a helyes ütemezés bevezetésével, de jelentős energiamegtakarítást is eredményezett a felesleges szerszámfelfűtések elkerülésével.

Előző Következő

Én is ilyet akarok!

Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cser Gábor

Cser Gábor

OEEm - Műszaki Igazgató

+36 (99) 799-690
Türelem...
Oldal tetejére